Ofte stillede spørgsmål

Hos os er du i trygge hænder og vi guider dig igennem hele processen – fra første dag og frem til den dag, hvor du står med kørekortet i hånden og er klar til at blinke ud på vejen på egen hånd.

Hvornår kan jeg starte?

Vi anbefaler at du starter tidligst tre måneder før din 18-års fødselsdag, det er dog muligt at starte med teoriundervisning fire måneder før.

Hvor lang tid tager det at få et kørekort?

Det er meget individuelt hvor lang tid du skal bruge, et normalt forløb tager dog mellem to og tre måneder.

Kan jeg få kørekortet hurtigt?

Vi har ikke deciderede lyn hold, dels vil det være meget ressourcekrævende for os at køre sådan et hold ved siden af de almindelige hold, og dels er køreuddannelsen ofte også mere krævende end du, som elev, er klar over.

Hvor foregår teoriundervisningen?

Teoriundervisningen foregår på vester farimagsgade 3 1sal København V. Det ligger på vesterport, over for S-tog Statoil.

Er der flere elever i bilen under køretimerne?

Nej! – de færreste bryder sig om at køre sammen med flere, og føler sig derved presset. Derfor er der kun eleven og mig i bilen i alle køretimer, dette gælder også på motorvej. Hvis du selv ønsker at have en ven/veninde/kæreste med i bilen må du naturligvis gerne det, men jeg anbefaler det ikke da din kørsel derved bliver lidt ukoncentreret.

Hvorfra foregår køretimerne?

Alle køretimer vil typisk starte ved vores adresse, på den anden side af vores indgang, hvor den store parkeringsplads ligger.

Skal jeg have et førstehjælpskursus?

Alle der skal have et kørekort for første gang skal være i besiddelse af et færdselsrelateret førstehjælpsbevis som max må være ét år gammelt. Hvis du har traktorkørekort, motorcykelkørekort eller for nyligt har erhvervet knallertkørekort skal du ikke have et førstehjælpskursus, ligesom mange ungdomsuddannelser tilbyder kurser. Førstehjælpskurset er Ikke med i lovpakke prisen, så du skal derfor betale 800,- som kurset koster.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Du kan se hvornår vi hold på vores hjemmeside.  Hvis du er fast besluttet på at starte sender du os  blot en mail eller en sms med dit navn, adresse og telefonnummer. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os, eller møde op i vores åbningstid med spørgsmål ang. holdstart. Klik her for at gå til holdstart og tilmelding

Hvordan betaler jeg?

Betalingen foregår normalt på den måde at du på den første teoriaften får en faktura med hjem, den skal betales inden otte dage. Når du bliver tilmeldt en teoriprøve vil du modtage en faktura på den sidste halvdel. Der går typisk halvanden til to måneder fra du starter til du bliver tilmeldt teoriprøve, du bliver ikke tilmeldt før du selv føler dig klar og ønsker det. Betalingen skal fortrinsvis ske via en bankoverførsel, har du ikke mulighed for dette må du lige give os besked.

Hvornår skal jeg have lægeerklæringen med?

Vi kan ikke bestille teoriprøve før vi har fået din lægeerklæring godkendt, det er derfor en fordel at du har den med så hurtigt som muligt, og gerne til den første teoriaften. Husk at du skal have et pasfoto med op til lægen, og at kuverten med lægeerklæringen ikke må åbnes.

Skal jeg have noget med til teori?

Hvis du har behov for at tage notater kan du have en skriveblok med, ellers forefindes alt hvad du skal bruge i teorilokalet. Du får udleveret en lektionsplan, den skal  du have med. Slik, sodavand og andre fornødenheder kan du købe på Statoil,  som ligger lige ved siden af.

Hvor ligger øvelsesbanen (Manøvrebane)?

Adressen til øvelsesbanen er: Amager landevej 282  2770 Kastrup. Du skal selv møde på adresse på det aftalte tidspunkt. Der kan også vores mulighed for at blive hentet på køreskolen adresse sammen med de andre deltagere (max tre elever af gangen) og blive kørt tilbage til skolen.

Hvor ligger køreteknisk anlæg (glatbane)?

Vi benytter fortrinsvis Storkøbenhavns Køretekniske Anlæg som ligger på Amager. Amager Landevej 282, 2770 Kastrup.

Hvad hvis jeg bliver syg/forhindret i at møde?

Hvis du bliver syg eller på anden måde forhindret i at møde til en køretime skal du give os besked hurtigst muligt. Derudover tager vi ikke penge/gebyrer for aflyste køretimer. Du skal dog være særlig opmærksom på at førstehjælpskursus, øvelsesbane (Manøvrebane), køreteknisk anlæg samt teori- og praktisk prøve skal afmeldes senest 7 dage i forvejen, ellers skal du betale for kurset/prøven medmindre du kan fremvise en lægeerklæring.