Tilmelding

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på spørgsmål der ofte bliver stillet til os. Mange af jeres spørgsmål er allerede svaret, så inden i kontakter os, kan i læse igennem her på siden. Hvis der stadig ikke er svar på dit spørgsmål, kan du altid skrive ind til os på vores kontaktside.

Hvornår må jeg begynde at tage kørekortet?
Undervisningen må påbegyndes 3 måneder før du fylder 17 år. Du kan tidligst aflægge teoriprøven 1 måned før du fylder 17 år. Den praktiske prøve må tidligst aflægges den dag du fylder 17 år.
Hvor lang tid tager det at få kørekortet?
Det er individuelt, men et normalt kursus tager ca. 3-4 mdr. Hvis du gerne vil have kørekortet hurtigt kan du vælge et lynkursus som normalt tager ca. 4-6 uger.
Hvordan kan jeg starte på et kørekort?
Du kan komme ned til en af vores gratis introduktioner. Her vil vi fortælle dig alt om hvordan man tager et kørekort. Du kan efter introduktionen vælge om du gerne vil starte på køreskolen eller lige tænke over det.
Hvad betyder en gratis introduktion?
Gratis introduktion betyder at du kan møde op til vores holdstart uden at tilmelde dig. Hvis du efter endt introduktion ikke har truffet en beslutning , behøver du ikke at tilmelde dig. Dette giver dig mulighed for at se køreskolen før du vælger at starte.
Kan jeg tage teorien i weekenden?
Som udgangspunkt nej, men vi kan oprette et specielt hold for minimum 5 elever. Dvs. hvis i er 5 elever kan vi oprette et specielt hold. Kontakt køreskolen for nærmere info.
Hvor mange gange skal jeg komme til teori?
Du skal som min. komme til teori 8 gange. Vi kører med ubegrænset teori på køreskolen, så teorien kan tages flere gange hvis man har behov for det. Læs mere under handelsbetingelser.
Kan jeg tage teorien igen og koster det ekstra?
Du kan tage teorien ligeså mange gange du har behov for uden yderligere omkostninger. I lovpakken har du adgang til ubegrænset teori i 12 mdr. på alle afdelinger.
Hvorfor hedder det en lovpakke?
Det hedder en lovpakke, da det indeholder alle de lovpligtige timer der skal tages. En lovpakke indeholder teori, manøvrebane, køreteknisk anlæg (glatbane) og 16 lektioner på vej.
Hvordan foregår teoriprøven?
Du får vist 25 billeder og til hvert billede er der fra 2 – 4 svarmuligheder. For at bestå teoriprøven må du højst have fejl i 5 billeder.
Er der ventetid på en teoriprøve?
Der er normalt altid ventetid på en teoriprøve. Den normale ventetid er ca. 2-4 uger. Der kan være perioder hvor der er lidt længere ventetid på prøver.
Hvornår må jeg gå til teoriprøve?
Man kan tidligst aflægge teoriprøven 1 måned før man fylder 17 år.
Hvad betyder det at mine papirer er sendt videre til embedslægen?
Det betyder at der har været en anmærkning i lægeerklæringen og derfor skal embedslægen godkende papirerne. Det vil normalt tage lidt længere tid at få godkendt sine papirer. F.eks. kan embedslægen bestemme at k-ø-r-e-k-o-r-tet kun kan udstedes for 2 år ad gangen.
Kan min praktiske prøve bestilles før min teoriprøve?
Nej den teoretiske prøve skal være bestået før den praktiske prøve kan bestilles.
Hvad gør jeg hvis jeg ikke består min teoriprøve?
Du tager kontakt til din kørelærer som vil sørge for at bestille en ny teoriprøve til dig. Du skal betale for et nyt gebyr for at komme op til teoriprøven. Derfor er det vigtigt at man får øvet sig før man tager op til teoriprøven.
Øver i teoriprøver på køreskolen?
Ja, vi øver teoriprøver til de fleste undervisninger.
Hvornår kan jeg komme på glatbane (køreteknisk anlæg)?
Glatbanen bestilles igennem køreskolen efter en bestået teoriprøve. Du kan se oplysninger på din lektionsplan for bestilling af glatbanen. Den ligger typisk 1 uge før din praktiske prøve.
Hvornår kan jeg tidligst aflægge den praktiske prøve?
Du kan tidligst aflægge den praktiske prøve den dag du fylder 17 år.
Hvem bestiller den praktiske prøve?
Din kørelærer bestiller den praktiske prøve, når dig og din kørelærer i fællesskab vurderer at du er klar til at komme op.
Hvordan forløber den praktiske køreprøve?
Den praktiske prøve varer normalt 30- 45 minutter. Du bliver bedømt af en prøvesagkyndig (normalt politiassistent). Han indtager kørelærerens plads og vurderer om du har lært de nødvendige færdigheder og kan køre bilen sikkert gennem trafikken. Prøven starter med undersøgelse køretøjets udstyr. Læs mere under bilens teknik.
Hvor lang tids pause må jeg holde i min undervisning?
Du må ikke holde pause i mere end 3 mdr. da dette vil medføre at du skal starte helt forfra.
Kan jeg få refunderet mine penge hvis jeg standser midt i mit forløb?
Ja du kan få refunderet det resterende beløb, sålænge lovpakken er gyldig. Du betaler kun listeprisen for det du har taget og resten refunderes til din konto. Bemærk at en lovpakke kun er gyldig i 1 år fra købsdato. Overskrides pausereglen vil lovpakken ikke længere være gyldig.
Hvor længe er mit kørekort gyldigt?
kørekortet skal fornys hvert 15 år.